Vancouver Canucks valitsi uudeksi päävalmentajakseen kokeneen Bruce Boudreaun. Uuden valmentajapestin vuoksi pitkän selostajauran tehnyt Gord Miller päätti jakaa parhaan tarinansa Boudreausta. Tarinassa suurta osaa näyttelee myös suomalainen kiekkolegenda Teemu Selänne.

– Hän valmensi Anaheimia ja olin menossa peliin. Järjestimme illallisen edellisena iltana. Selvisi, että Wayne Gretzky oli kaupungissa ja hän kutsui meidät seuraansa, Miller kertoo.

– Illallinen oli mahtava. Gretzky oli katsonut Boudreaun pelejä juniorina Torontossa ja tiesi kaikki hänen OHL-ennätyksensä (ja rikkoikin osan niistä). Boudreau oli hämmästyksissään ja ihmeissään, että 99 oli hänen faninsa.

– Seuraavana aamuna Boudreau kertoi Anaheim-pelaajille illallisestaan Gretzkyn kanssa edellisenä iltana. Bussissa Boudreau sai tekstiviestin tuntemattomasta numerosta, ja siinä kerrottiin, että Gretzky oli nauttinut illallisesta ja kutsuu Boudreaun klubilleen pelaamaan golfia.

– Boudreau oli onnesta soikeana ja vastasi, että hän tulisi mielellään pelaamaan golfia. Sitten hän kuuli vaimeaa naurua bussin perältä. Tekstiviestit tulivat Teemu Selänteeltä, joka oli peittänyt numeronsa ja imitoi Gretzkyä. Boudreau oli aivan lyöty.

Tarina sai Selänteen koijauksesta huolimatta onnellisen lopun, kun Boudreau pääsi vuosia myöhemmin golffaamaan Gretzkyn kanssa. Minnesota Wild halusi haastatella Boudreauta päävalmentajakseen, mutta hän joutui siirtämään haastattelunsa, koska ei halunnut joutua perumaan golfpeliä Gretzkyn kanssa.

Gord Miller 🌻🇺🇦

@GMillerTSN
Since Bruce Boudreau is now coaching Vancouver, my absolute favourite story about him happened there. He was coaching Anaheim and I was doing the game, we’d arranged to have dinner the night before. As it turned out, Wayne Gretzky was in town and invited us to join him.