NHL:ssä joukkuetta täksi kaudeksi vaihtanut suomalaispakki Olli Juolevi pääsi uusissa väreissä vihdoin viikonloppuna irti terveyshuolien jäätyä taakse.

Vancouver Canucksista Florida Panthersiin siirtynyt nuorten maailmanmestari pelasi kauden ensimmäisessä ottelussaan viikonloppuna reilut 10 minuuttia pisteittä. Juolevi pääsi juhlimaan heti voittoa, kun Arizona Coyotes kaatui 1-3. Suomalainen luuti joukkueensa kolmospakkiparissa Brandon Montourin rinnalla, ja hän ansaitsi kehut.

– Mielestäni hän pelasi hyvin. Ei ole helppoa palata kentälle tuollaisen ajan jälkeen, ja tämä oli hänen ensimmäinen pelinsä pitkään aikaan. Hän käsitteli tilanteen mielestäni todella hyvin, Florida-luotsi Andrew Brunette oli kiitellyt viikonloppuna NHL:n nettisivujen mukaan.

– Uskon, että hän on iloinen siitä, että kaikki mennyt aika on nyt takana ja hän voi jatkaa eteenpäin, luotsi näki.

Helsinkiläislähtöinen pakki oli pelannut NHL:ssä edellisen kerran toukokuun puolen välin paikkeilla, ja siis Vancouverin väreissä.

Juolevin uusi joukkue jatkaa kauttansa ensi yönä Colorado Avalanchea vastaan. Avs on ollut tarunhohtoisessa viime aikoina hämmentävässä vireessä, kun se on iskenyt kolmessa edellisessä pelissä jokaisessa peräti seitsemän häkkiä.