Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue aloitti MM-kisaurakkansa tiukalla 3-1-voitolla Saksasta.

Arvokisojen avausottelussa etenkin ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta melko sekava, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Siitä huolimatta Nuoret Leijonat onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Brad Lambertin laukaus painui Samuel Heleniuksen kautta maaliin.

Toisessa erässä hallitsevampi osapuoli oli selvästi Suomi, mutta siitäkin huolimatta erän ensimmäisen maalin iski Saksa, kun Jan-Luca Münzenberger onnistui ohittamaan Leevi Meriläisen ylivoimalla.

Nuoret Leijonat toipui kuitenkin takaiskusta nopeasti, kun Joel Määttä iski neljä minuuttia myöhemmin kiekon etukulmasta sisään.

Suomella oli toisessa erässä myös lukuisia muita maalintekotilanteita, mutta tällä kertaa ratkaisuvoimaa ei löytynyt riittävästi.

Kolmannessa erässä tasoitusmaali roikkui puolestaan pitkään ilmassa, ja Saksa sai rakennettua parikin vaarallista maalipaikkaa, mutta Suomen onneksi joukkue onnistui karkaamaan 3-1-johtoon erän ensimmäisestä maalipaikastaan. Osumassa Lambert antoi maalille loistavan syötön, jonka viimeisteli sisään Helenius.

Kolmannen maalin jälkeen Nuoret Leijonat sai taas pelistä paremmin otetta, eikä Saksa saanut enää kirivaihdetta päälle, vaan joukkue pidettiin hyvin pois maalipaikoilta.

Voiton myötä Suomi nousi ainakin hetkellisesti lohkonsa kärkipaikalle, sillä kyseessä oli MM-turnauksen ensimmäinen ottelu.

Seuraavan kerran Nuoret Leijonat pelaa jo huomenna (maanantaina), kun vastaan asettuu Itävalta. Voit tutustua turnauksen otteluohjelmaan tarkemmin täältä.

Maalikooste:

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Mainio aloitus tälle turnaukselle, kun Leijonat kaataa Saksan lukemin 3-1! Videolta voi ihastella ottelun kaikkia osumia.

#NuoretLeijonat kaukalossa jälleen huomenna, kun vastaan luistelee Itävalta. Ottelu jälleen kello 21:00 ja studio käyntiin 20:30!