Miehet pelaavat, tyttöjen MM-turnaus peruttiin – Ruotsissa syntyi poru: ”Tämä on syrjintää”

© Kuva: Leijonat.fi

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisojen peruminen on saanut aikaan siellä täällä valtavan porun. Turnaus piti pelata Ruotsissa, mutta koronavirustilanteen takia pelit jäävät pelaamatta. Samaan aikaan pari vuotta vanhemmat miehet ratkovat Kanadassa MM-kultansa.

– Olen uskomattoman surullinen toisesta peräkkäin peruuntuneesta turnauksesta. Kärsin siitä muiden pelaajien ja staffin tavoin siitä, ettemme saa mitata kovaa työntekoa MM-jäillä, Ruotsin kippari Madeleine Östling oli sanonut TT:n mukaan.

Erikoinen yksityiskohta on se, että Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF perui kaikki tammikuun turnaukset. Sen ansiosta alle 20-vuotiaiden kisat pystyvät alkamaan normaalisti tapaninpäivänä.

– Tartutammeko me koronavirusta poikia enemmän? Tämä on syrjintää meidän silmiin, Ruotsin joukkueesta manattiin.

Asiaan on ottanut kantaa myös Suomen GM Tuula Puputti. Hän kommentoi tapausta Jääkiekkoliiton nettisivuilla ymmärtäen sen, että jokainen ymmärtää tehdyn päätöksen taustat.

– On tämä silti todella iso pettymys. Joukkue sai tietää pelaajavalinnoista keskiviikkona ja nyt tuli toisenlaisia uutisia. Osalle nuorista pelaajista peruminen tarkoittaa sitä, että heiltä jää ikäluokan kisat kokonaan väliin. Turnausta ei ole pystytty pelaamaan kahteen vuoteen.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.