Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue otti maanantai-iltana jo toisen voittonsa, kun Itävalta kaatui murskaavin lukemin 7-1.

Tälläkin kertaa kamppailun suurimmat sankarit löytyivät kolmosketjusta, kun Samuel Helenius ja Ville Koivunen onnistuivat heti avauserässä maalinteossa. Molemissa osumissa oli vahvasti mukana myös Brad Lambert, joka sai toiseen maaliin syöttöpisteen.

3-0-johtoon Suomi karkasi puolestaan toisen erän alussa, kun Kasper Simontaival kauhoi kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Myös Itävalta onnistui toisessa erässä kertaalleen maalinteossa, kun Martin Urbanekin komea laukaus painui ohi Juha Jatkolan. Muuten Itävalta ei maalipaikoille päässyt.

Takaiskun jälkeen Suomi karkasi kuitenkin pian uudestaan kolmen maalin karkumatkalle, kun Kalle Väisänen onnistui maalinteossa.

Kolmannessa erässä Suomi esiintyi hyvin tehokkaasti. Maalinteossa onnistuivat Koivunen (toistamiseen), Topi Niemelä ja Lambert. Niemelälle ja Lambertille osumat olivat ensimmäiset tässä turnauksessa.

Kyseisten maalien jälkeen kamppailussa ei nähty enää lisäosumia.

7-1-voiton ohella Lambert nousi koko kisojen MM-pistepörssin kärkeen tehopistein 1+4=5. Helenius on pistepörssissä toisena (3+1) ja Koivunen (2+2) kolmantena, joten ketjun peli on toiminut tähän mennessä paremmin kuin hyvin.

Suomi on voittanut alkulohkossaan nyt Itävallan lisäksi Saksan. Seuraavaksi edessä on lepopäivä ennen kamppailua Tshekki vastaan. Alkulohkon päätösottelussa vastaan luistelee puolestaan Kanada. Voit tutustua MM-kisojen tuloksiin ja otteluohjelmaan täältä.

Maalikooste alla: (mikäli ei näy, paina tästä)