Edmonton Oilers on sörkkinyt ketjujaan jatkuvasti, kun alkukauden vahva lento vaihtui pitkään tappioputkeen. Voittavia kokonaisuuksia on kuitenkin vaikeaa löytää. Kaikkia kolmea kiekollista ketjua on ollut mahdotonta saada toimimaan samanaikaisesti.

Useat NHL-toimittajat ovat kertoneet, että Edmonton on kiinnostunut hankkimaan vahvistuksen laitahyökkääjäosastolleen. Pitkään Oilersia seurannut Jim Matheson pitää kokenutta Phil Kesseliä potentiaalisena nimenä.

– Oletetaan, että Oilers yrittäisivät kovasti hankkia Phil Kesselin kakkosketjun oikealle laidalla, jos Arizona pidättää puolet hänen palkastaan. Kaksi Cup-voittoa ja hän on jo todistanut Pittsburghissa pystyvänsä pelaamaan tähtien rinnalla, Matheson kirjoittaa.

– Niille, jotka naureskelevat Oilersin mahdolliselle kiinnostukselle Phil Kesseliä kohtaan siirtotakarajalla, hänellä on 17 pistettä 29 pelissä Arizonassa. Olisiko tämä oikeasti niin huono siirto, jos he saavat palkan ja korvauksen toimimaan?

Jos Kessel parkkeerattaisiin kakkosketjuun, ei Jesse Puljujärveä tarvitsisi välttämättä pompotella enää ketjusta toiseen. Tähän mennessä Puljujärvi on pelannut kaikissa kolmessa kärkiketjussa.