NHL:n suurin megatähti Connor McDavid myöntää pettyneensä raskaasti sarjan päätöksestä jättää Pekingin olympialaiset väliin koronapandemian vuoksi.

Edmonton Oilersin taiturimainen kapteeni lyö Sportsnetille antamassaan haastattelussa pöytään rajun idean olympiaturnauksen varalle.

– Tämä (olympiaturnauksen peruuntuminen NHL-pelaajien osalta) on todella ikävää. Mielestäni meidän on löydettävä keino järjestää parhaiden pelaajien välinen turnaus jossain vaiheessa, McDavid pohjustaa ja kertoo sitten ideansa:

– He siirsivät kesäolympialaisia vuodella eteenpäin, joten ehkä sama tapahtuu myös talvikisojen osalta, McDavid lataa.

– Emme voi mennä kuutta, seitsemää tai kahdeksaa vuotta ilman ainuttakaan parhaiden pelaajien välistä maajoukkueturnausta. Mikäli olympiaturnaus ei toteudu, meidän on keksittävä korvaava keino.

Vaikka harvakseltaan järjestettävä World Cup on yksi vaihtoehto korvaavaksi turnaukseksi, McDavid muistuttaa olympialaisten suuremmasta merkityksestä pelaajille.

– Olympiaturnaus on näyttämö, jossa pääset esiintymään todella globaaleille markkinoille. Se on näyttämö, johon kaikki haluavat, NHL:n kansikuvapoika päättää.

LUE MYÖS: Jättipaljastus! MTV: NHL-megatähti Connor McDavid oli lähellä siirtyä Liigaan