Kanadalaisen jääkiekkoilija Connor Bedardin nimi on yksi kuumimmista tapaninpäivän yönä alkaneissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kesällä 2005 syntynyt alle 18-vuotiaiden maailmanmestari varattaneen NHL:ään vuonna 2023 ykkösenä.

– Hän on niin älykäs ja hyvä pelaaja, että hän saa joukkuekaverien ykkösvahvuudet esiin paremmin – hyödyntäen tämän itse samalla. Se on nähty vuosien ajan, TSN:n Craig Button ylisti.

Asiantuntijan mukaan Bedardin suurimpia vahvuuksia on kiekon saaminen aina juuri oikeaan paikkaan.

– Hänen taidot ovat ihan poikkeuksellista luokkaa. Hänen ajattelumalli on poikkeuksellista luokkaa. Hänen ikä ja kypsyys sotivat keskenään. Ympärillä olevilla pelaajilla ei ole vaikutusta näihin.

Bedard on vasta seitsemäs 16-vuotias pelaaja, joka on onnistunut nousemaan Kanadan väreihin kyseisessä turnauksessa. Muita tällaisia ovat muun muassa Wayne Gretzky, Sidney Crosby ja Connor McDavid. Vuodenvaihteen MM-kisat pelataan Edmontonissa ja Red Deerissä.

– On hullua kuulla nimeni tuollaisten pelaajien rinnalla. Olen unelmoinut täällä pelaamisesta ja sen toteutuminen tässä iässä on erityistä, pelaaja sanoi Sportsnetin mukaan.

Kanada on ikäluokan hallitseva maailmanmestari.