Mestiksessä koettiin torstaina käsittämättömiä vaiheita Kiekko-Espoon ja Kiekko-Vantaan välisessä paikallisottelussa.

Ensiksi mainitun legendaarinen hyökkääjä Mikko Lehtonen sai pikkumustan maaliin vain alle sekunti ennen päätössummeria, mutta syntymässä ollut 3-2-osuma hylättiin vähintäänkin kyseenalaisesti. Videotallenteiden perusteella tilanteessa ei ollut esimerkiksi maalivahdin häirintää tai edes korkeaa mailaa.

Tilanteesta jaettiin kummalekin jäähyjä, isännille sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan ja vieraille pikkukakkonen poikittaisesta mailasta.

Erikoisuudet jatkuivat jatkoajalla. Espoo pelasi neljällä kolmea vastaan ilman maalivahtia, ja Vantaa lopulta voitti 3-2 pistäen kiekon tyhjään rysään. Mestiksen ansiokkaassa tiedotteessa muistuttettiin säännöstä, joka ei taatusti ole monenkaan tiedossa.

– Jos jatkoajalla jompikumpi joukkue vaihtaa maalivahtinsa kenttäpelaajaan, menettää tämä joukkue saavuttamansa pisteen, jos vastustaja tekee maalin tyhjään maaliin.

Hässäkkä sai vielä torstai-iltana kummallisia piirteitä, kun Espoolle oli tappiosta huolimatta merkitty yksi piste sarjataulukkoon.

– Piste päivittyi tulospalvelun kautta automaattisesti. Tämä piste tullaan vähentämään sarjataulukosta. Kiekko-Espoon pistesaldo sarjataulukossa on siis 31. joulukuuta 47 ja pistekeskiarvo 1.679.