Täksi kaudeksi Tshekin pääsarjaan HK Hradec Kraloven riveihin siirtynyt suomalaisvahti Henri Kiviaho pelaa parhaillaan erinomaista kautta.

27-vuotias Kiviaho on pelannut tällä kaudella 18 ottelua. Torjuntaprosentti on tällä hetkellä peräti 92,8% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,87. Hän on voittanut otteluista 13 ja pelannut myös kaksi nollapeliä.

Tilastot ovat koko sarjan mittapuulla erittäin komeaa luettavaa. Hänellä on tällä hetkellä koko sarjan paras torjuntaprosentti, jos ei oteta huomioon maalivahteja, jotka ovat pelanneet vain muutaman ottelun. Lisäksi päästettyjen maalien keskiarvo on miehellä sarjan toiseksi paras.

Vastuu joukkueen maalinsuulla on jakautunut hyvin tasaisesti kahden miehen välillä. Kiviahon lisäksi joukkueen maalilla on esiintynyt tshekkivahti Stepan Lukes, joka on saanut tililleen myöskin 18 ottelua ja 13 voittoa (91,5%, 2,22).

Kiviaho pelasi vielä viime kaudella Slovakiassa HC Nove Zamkyn riveissä. Hän torjui 43 ottelussa tilastojen näyttäessä lukuja 91,5% ja 2,60.

Liigassa Kiviaho on pelannut urallaan yhteensä 71 ottelua. Hän on edustanut KalPaa, Ilvestä ja Ässiä. Viimeksi hän pelasi Suomessa kaudella 2019-2020, tosin silloin hänen kautensa sujui pääosin Mestiksessä IPK:ssa.