Suomalaisen äidin poika, NY Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad on mättänyt pisteitä NHL:ssä kummallisissa sykleissä. Vai mitä sanot seuraavista, tämän ja viime kauden ottelukohtaisista tehoista? 3+3, 3+3, 0+3, 3+0 ja nyt 3+0.

Viime kaudella syntyi 56 ottelussa 50 pistettä ja nyt kauden saldo 32 matsissa on 27 (8+19). Pelaaja on siis varsin hyvä pistelinko, mutta vain luoja tietää, mihin pisteisiin Zibanejad pystyisi ketsuppipullon ollessa auki alun esimerkkien malliin vielä tasaisemmin.

Eilen illalla hän takoi kypärätempun Stanley Cupia nostelleen Tampa Bay Lightningin reppuun 4-0-voitossa. Se oli pelaajalle kaikkiaan jo uran seitsemäs, ja määrä on peräti toiseksi eniten kautta seurahistorian. Enemmän knalleja Rangersissa on mättänyt vain yhdeksän hatullisen Bill Cook.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mika Zibanejad scored his seventh career hat trick with the @NYRangers and tied Rod Gilbert for the second most in franchise history behind only Bill Cook (9).

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Artemi Panarin oli sivussa, mutta se saattoi olla käänteislogiikkaa käyttäen osaksi myös hyödyllinen asia.

– Hän tekee maaleja ja saa aikaan monia juttuja hyökkäysalueella. Kun sellainen kundi on sivussa, siinä haluaa vain kaikkien osallistuvan hieman enemmän (hyökkäyspään peliin), suomalaisverinenkin Zibanejad muotoili NHL:n nettisivuilla.

– Itse olen iloinen voidessani auttaa jengiä. Niin kauan kuin voitamme, muulla ei ole väliä. Pelin päätteeksi minusta tuntuu siltä, että roolini on tuottaa hyökkäyspäässä maaleja ja syöttöjä. On aina toki mukavaa, kun kiekot menevät sisään, pelaaja hymähti vaatimattomaan tyyliin.