Nashville Predators ei jäänyt pulaan, vaikka pitkäaikainen ykköskassari Pekka Rinne ripusti äskettäin hokkarit naulaan.

Legendan maanmies Juuse Saros on astunut ykkösmolarin saappaisiin vakuuttavalla tavalla, sillä tällä kaudella 28 ottelussa pikkumustat ovat pysähtyneet 92,8 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin hulppea 2,22.

Saroksen edellisten otteluiden tekemiset ovat luokkaa timanttisia. Torjuntaprosentit näissä ovat ottelukohtaisesti 95,8, 95,3 ja 97,4. Nuorten maailmanmestarin tasaisuus sai kehut NHL:n nettisivuilla joukkueen luotsi John Hynesiltä. Tasaisuus, joka on kestänyt pidempään kuin kolme ottelua.

– Huippujoukkueet tarvitsevat erinomaista maalivahtipeliä. Saros on tällä hetkellä avainpelaajamme. Hänen tasaisuutensa on ollut kertakaikkisen vaikuttavaa.

Jotain tasaisuudesta kertoo The Athleticin Adam Vinganin koostama tilastopaketti 51 edellisen startin osalta: 34 voittoa, 2,07 päästettyä maalia per peli, torjuntaprosentti 93,4 ja tasakentällisin peräti 94,2.

Läntisen konferenssin kakkonen Preds jatkaa kauttansa ensi yönä Arizona Coyotesia vastaan.

LUE NHL-JUTUISTA MYÖS:

NHL:n suomalaisvahti pääsi kuukauden tauon jälkeen tositoimiin – ja nousi heti herkkupalan kakkostähdeksi