Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin Valtteri Puustinen ja Rochester Americansin Arttu Ruotsalainen antavat AHL:ssä mainioita näyttöjä NHL:ään päin. Suomalaiset pääsivät koviin liekkeihin farmiliigan koitoksissa myös lauantaiyönä, sillä kummatkin mättivät joukkueidensa otteluissa kolme pinnaa.

Ensiksi mainitun saldo nousi lukemiin 2+1 pelissä, jossa AHL:n nimihirviöjoukkue taipui Utica Cometsille lukemin 5-6 voittolaukauskisan jälkeen. HPK:ssa vuonna 2019 Suomen mestaruutta juhlint Puustonen iski joukkueellen avausmaalin ja neljännen osuman, viidennen hän alusti.

Wilkes-Barre/Scranton Penguins

@WBSPenguins
Puustinen PP goal assisted by Nylander and Reinke!

Wilkes-Barre/Scranton Penguins

@WBSPenguins
Puustinen's second goal of the night to tie the game!

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava kuopiolainen on joukkueensa ykkösnimi hyökkäyspeliä tuijottamalla – ja selkeästi. Puustinen johtaa sisäistä maali-, syöttö- ja pistepörssiä lukemin 9+10=19. Alexander Nylander on pörssikakkonen saldolla 8+6=14.

Rochester puolestaan kaatoi Hartford Wolf Packin 5-2 Ruotsalaisen saldon ollessa maali ja kaksi syöttöä. Suomalaispeluri passasi Rochesterin toisen ja kolmannen osuman, neljäs oli hänen käsialaa.

NHL:n ja AHL:n välillä liikkunut hyökkääjä on iskenyt kymmenessä farmipelissä tehot 2+6=8, Buffalossa pelejä on kertynyt vyölle 18 kappaletta pistein 2+2=4.