Columbus Blue Jacketsin leijonavahti Joonas Korpisalo oli viikonloppuna kuumaa kamaa joukkueensa New Jersey Devils -ottelussa. Molari otti 27 torjuntaa ottelussa, jonka sinitakit voittivat 4-3.

Yksi häikäisevä torjunta nousi esille muita koppeja enemmän. Devils haki toisen erän lopussa johtomaalia ylivoimalla, ja NHL:n kesän 2017 ykköskierroksen ykkösvaraus Nico Hischier pääsi tempaisemaan kiekon poikittaisyötöstä kohti Korpisalon veräjää.

Suomalainen kuitenkin torjui kudin hanskallaan, ja NHL otsikoi Twitter-tilinsä videon adjektiivilla henkeäsalpaava.

Koppi ihmetytti myös suomalaisen joukkuekavereiden keskuudessa. Tähtihyökkääjä Jakub Voracek hehkutti sitä joukkueensa nettisivuilla.

NHL

@NHL
J😳🤯NAS KORPISALO.

– Sen räpylätorjunnan jälkeen sanoin, että se oli upein koskaan näkemäni torjunta, tshekki hehkutti Columbuksen nettisivuilla.

Koviin pisteisiin kykenevä nöyrä hyökkääjä toimi hänkin maalivahtina omalla tavallaan. Hän otti kyseisessä pelissä kiinni erään kudin olkapäällä.

– Korpisalo tuli luokseni ja sanoi, että se oli hänen yksi parhaimmista koskaan näkemistään torjunnoista, Voracek veisteli.

Porilaislähtöinen molari on torjunut tällä kaudella vasta 12 ottelussa prosentein 88,6. Columbus keikkuu omassa divisoonassaan viidentenä, mutta itäisen konferenssin joukkueiden seassa kahdeksanteen sijaan on matkaa jo seitsemän pistettä.

– Kyllä se Korpisalon torjunta oli (hyvällä tavalla) naurettava. Olin jäällä, ja näin sen lähietäisyydeltä. Se näytti uskomattomalta, Andrew Peeke puolestaan sanoi.