Venäjän miesten olympiajoukkue tullaan kokoamaan pelkästään KHL:ssä pelaavista pelaajista.

Sport-Expressin saamien tietojen mukaan vielä tässä vaiheessa olympialaisiin on ehdolla 36 pelaajaa, joista kaikki pelaavat KHL:ssä. Venäjän jääkiekkoliiton on tarkoitus julkaista sama lista maanantaina. Lopulliseen joukkueeseen valitaan 25 pelaajaa.

Venäjän ryhmä on paperilla olympialaisten kovin. Joukkueeseen ovat ehdolla kaikki KHL:n kovimmat nimet, joista osalla on myös NHL-kokemusta. Ehdolla kisakoneeseen ovat muun muassa puolustajat Nikita Nesterov ja Vjatsheslav Voinov sekä hyökkääjät Vadim Shipatshjov, Nikita Gusev ja Andrei Kuzmenko.

Venäjä pelaa olympialaisissa B-lohkossa. Voit tutustua kaikkiin lohkoihin täältä.

Venäjän olympiajoukkueen ehdokkaat:

Maalivahdit: Jaroslav Askarov, Aleksandr Samonov (molemmat SKA Pietari), Timur Biljalov (Ak Bars Kazan), Ivan Fedotov (TsSKA Moskova), Dmitri Shugaev (Severstal Tsherepovets).

Puolustajat: Dmitri Vishnevski, Aleksandr Nikishin (molemmat Spartak Moskova), Vjatsheslav Voinov (Dinamo Moskova), Aleksandr Jelesin (Lokomotiv Jaroslavl), Artem Minulin, Jegor Jakovlev (molemmat Metallurg Magnitogorsk), Shakir Mukhamadullin (Salavat Julajev Ufa), Daniil Pjlenkov (SKA Pietari), Nikita Nesterov (TsSKA Moskova), Sergei Telegin (Traktor Tsheljabinsk), Semjon Tshistjakov, Damir Sharipzjanov (molemmat Avangard Omsk).

Hyökkääjät: Sergei Andronov, Mihail Grigorenko, Pavel Karnauhov, Sergei Plotnikov, Anton Slepyshev (kaikki TsSKA Moskova), Anton Burdasov, Nikita Gusev, Andrei Kuzmenko, Kirill Martsenko (kaikki SKA Pietari), Stanislav Galiev, Vadim Shipatshjov (molemmat Dinamo Moskova), Artem Galimov, Dmitri Voronkov (molemmat Ak Bars Kazan), Arseni Gritsjuk, Kirill Semenov (molemmat Avangard Omsk), Aleksandr Kadeikin (Salavat Julajev Ufa), Artur Kajumov (Lokomotiv Jaroslavl), Vladimir Tkatsov (Traktor Tsheljabinsk), Andrei Tshibisov (Metallurg Magnitogorsk).