NHL:n jumbojoukkue Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen on vapaata riistaa taalaliigan siirtotakarajalla, kertoo The Athletic.

Sivuston mukaan työteliään Lehkosen kintereillä on ainakin yksi NHL-seura.

– Lähteet kertoivat, että New York Rangersin GM Chris Drury sekä entinen Rangers-pomo, nykyinen Montreal Canadiensin kiekkotoimintojen johtaja Jeff Gorton ovat jo olleet yhteydessä liittyen Lehkoseen, josta on tulossa kesällä rajoitettu vapaa agentti. Neuvottelujen kerrotaan olleen alustavia, The Athleticin NHL-toimittaja Arthur Staple kirjoittaa.

Lehkonen korvaisi toimittajan mukaan Rangers-hyökkäyksessä kesällä hankitun Sammy Blaisin, joka missaa koko kuluvan kauden polvivamman vuoksi. 26-vuotias Lehkonen nakutti neljällä ensimmäisellä NHL-kaudellaan aina yli 10 runkosarjamaalia. Kuluva kausi on ollut suomalaiselle vaikea – kasassa on 33 ottelun jälkeen tehot 4+8=12.

Rangersin paidassa Lehkoselle olisi tarjolla rooli alempien kenttien rouhijana. Hyvänä alivoimapelaajana tunnettu suomalainen ei vuoda puolustussuuntaan, mikä toisi Rangersille kaivattua varmuutta myös oman pään pelaamiseen.