Liigan pudotuspeleistä jo 19 pisteen päässä tarpova ja niistä karsiutuva SaiPa kertoi tiistaina nettisivuillaan, että eräänlainen seuraikoni, kanadalaispelaaja David McIntyre (arkistokuvassa) lähtee Lappeenrannasta kesken kauden.

Sopimuksen purun taustat ovat kuulemma samat kuin Nick Halloranin kohdalla. Kyseessä on SaiPan palkanmaksukyvyn ja taloudellisen tilanteen turvaaminen.

– Teemme säästötoimenpiteet tässä kohdassa, että pystymme pitämään kiinni meidän alkaneesta ja kehittyvästä tarinastamme. Kaikki toimenpiteemme tähtäävät siihen, että käytössämme olisi kasvava pelaajabudjetti ensi kaudella, Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoi.

Sopimus purettiin tieodtteen mukaan yhteisymmärryksessä. Varsin tunteikkaan oloisesti puhunut kanadalainen tiesi, että lähteminen auttaa seuran tulevaisuutta.

– Haluan aina olla avuksi, joten tämä ratkaisu oli välttämätöntä tehdä. SaiPalla ja Lappeenrannalla on aina erityinen paikka sydämessäni. Kausi kaikkinensa on ollut jotain ihan muuta kuin mitä minä tai joukkue olisimme toivoneet, mutta sydämeni on ollut koko ajan oikeassa paikassa.

Joukkueen apukapteeni iski tällä kaudella 37 pelissä vain 13 (4+9, -12) pistettä, ja eräissä otteluissa hän oli juttujen mukaan katsomossa ilman loukkaantumis- tai terveyshuolia.

Pelaajan aiempi visiitti Etelä-Karjalaan sujui paljon paremmin. Sesongit 2014-15 toivat tilille 106 runkosarjan peliä ja 88 pistettä lukemin 28+60.

Lisäksi SaiPa ylsi kummallakin kaudella pudotuspeleihin, joissa McIntyre summasi 13 ottelua ja pinnat 1+8=9 (-3).