Sveitsin pääsarjassa Genève-Servette HC:n riveissä ensimmäistä kauttaan pelaava suomalaispuolustaja Sami Vatanen on esiintynyt tällä kaudella erinomaisin ottein kaukalossa.

Viime kauden jälkeen NHL:n taakseen jättänyt Vatanen on onnistunut iskemään pelaamaansa 28 otteluun kovat tehopisteet 6+24=30. Hän on joukkueensa neljänneksi paras pistemies ja puolustajien pistepörssissä hän on peräti kolmantena.

Etenkin vuoden vaihduttua 30-vuotias Vatanen on ollut ilmiömäisessä iskussa. Tämän kuun kymmeneen pelaamaansa otteluun hän on paukutellut peräti tehopisteet 3+10. Noissa otteluissa hän on jäänyt vain kertaalleen kokonaan ilman tehopisteitä.

Syyskauden puolella Vatanen pelasi myöskin hyvää kiekkoa iskien 18 ensimmäiseen otteluunsa pisteet 3+14.

Vatanen on mukana Leijonien olympiajoukkueessa, joten senkin kannalta hän on löytänyt juuri oikeilla hetkillä vielä uuden vaihteen pelaamiseensa.