Edmonton Oilers ja Nashville Predators kohtasivat NHL:ssä suomalaisvahtien ottaessa toisistaan mittaa. Mikko Koskisen edustama Oilers voitti lopulta Juuse Saroksen edustaman Predatorsin lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Koskinen merkkautti ottelussa 28 torjuntaa ja sai valinnan ottelun kolmostähdeksi. Viime aikoina paljon parjattu suomalainen on torjunut joukkueelleen nyt voitot kolmesta edellisestä kamppailusta. Ennen tätä Oilers oli hävinnyt 15 edellisestä ottelustaan peräti 13.

Ottelun ykköstähti ja yhden maalin viimeistellyt Evan Bouchard kehui upeasti Koskisen viimeaikaisia otteita ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Valtavia torjuntoja. Hän on tehnyt niitä meille paljon tällä kaudella, etenkin muutaman viime pelin aikana. Hän on todella pitänyt meidät mukana peleissä ja voittanut niitä meille.

Koskinen on torjunut nyt kaikkiaan 12 voittoa kauden 24 ottelustaan. Torjuntaprosentti on tasan 90% ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,18.

Myöskin Saros pelasi huippuottelun Predatorsin maalilla. Hän torjui jopa 44 kiekkoa ja sai valinnan ottelun kakkostähdeksi. Tähdistöotteluunkin osallistuva Saros on voittanut kauden 37 ottelustaan 20 torjuntaprosentilla 92,7%, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,36.

Ottelun muista suomalaisista Predatorsin Mikael Granlund nappasi syöttöpisteen. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi puolestaan pisteittä.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
Go hug that massive Finn. #LetsGoOilers