Suomalaisvahti Antti Raanta pelasi ensimmäisen pelinsä lähes kuukauteen Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä, kun hänen edustama Carolina Hurricanes voitti New Jersey Devilsin kotonaan lukemin 2-1.

Raanta nähtiin edelliskerran tolppien välissä tammikuun ensimmäisenä päivänä, jolloin hänet vaihdettiin ensimmäisen erän jälkeen pois maalinsuulta. Sen jälkeen ylävartalovamma piti Raannan kokonaan sivussa parista pelistä. Muuten hän on istunut luukkuvahtina huippuvireisen Frederik Andersenin hoidettua torjuntatyöt.

Viime yön ottelussa Raanta torjui 24 laukausta. Hänet valittiin myöskin ottelun ykköstähdeksi. Joukkueen avausmaalin ottelussa iskenyt hyökkääjä Jordan Martinook oli hyvin ylpeä Raannan esityksestä Hurricanesin verkkosivujen jutun mukaan:

– Sanoin hänelle pelin jälkeen, että tämä on se ”Rants”, jonka olen nähnyt varastavan monia pelejä. Pelasin hänen kanssaan jo Arizonassa ja kun hänellä alkaa sujua, häntä on vaikea ohittaa. Olin erittäin iloinen hänen puolestaan. Ilmeisesti hänellä on ollut joitain vammoja, mutta nyt hän on tulossa takaisin. Se vain osoittaa hänen kovan työnsä. Tarvitsimme häntä tänä iltana. Hän torjui kolme läpiajoa. Olen iloinen hänen puolestaan.

Raanta on nyt pelannut tällä kaudella 11 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa näyttää lukemaa 91,4% ja päästettyjen maalien keskiarvo lukemaa 2,21. Hän on pelannut myös yhden nollapelin.

Alla muutama Raannan komea torjunta viime yön ottelusta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Walt Ruff

@WaltRuff
Antti. Freaking. Raanta.

This dude is certainly not looking like he's had four weeks off dealing with injuries. Stellar job of extending the right pad against Jesper Bratt.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Walt Ruff

@WaltRuff
Another big time stop from Raanta, this time on Jesper Boqvist (who is buzzing all over tonight).

Absolutely saves Ethan Bear's bacon.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Carolina Hurricanes

@Canes
Antti was in the zone tonight 👏