Pekingin olympialaisten alkuun on aikaa enää pari päivää ja ennakoinnit käyvät kuumimmillaan. Puhutaan todennäköisistä voittajista, puhutaan yllättäjistä, puhutaan mitalitilastoista ja sitten puhutaan myös pienemmistä yksityiskohdista, jotka saattavat joillekin olla kisojen varsinainen suola.

Yksi mielenkiinnon kohteista – ei voittajamielessä – on Kiinan miesten jääkiekkojoukkue, jota on parjattu yleisesti ja vielä muutama kuukausi sitten sitä yritettiin pudottaa koko kisoista. Karkea arvio oli, että NHL-miesten täyttämissä kiekkokarkeloissa jokaisen ottelun maaliolettama olisi Kiinan kohdalla ollut vähintään 10 päästettyä maalia.

Nyt tilanne on muuttunut, kun rahamiehet jäivät tahkomaan Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Kiinan joukkue on käytännössä Kunlun Red Star ja pojat ovat tahkonneet yhdessä koko kauden. Vastassa on tuttuja pelaajia KHL:sta, joten joukkueen lähtötilanne on hyvin erilainen kuin muilla. Voiko Kiinan joukkue jopa yllättää ja ottaa pisteitä kivikovassa A-lohkossa?

Arvio on, että Kiinan joukkue tekee neljässä ensimmäisessä ottelussa 7 maalia tai enemmän. Todennäköisin arvio Kiinan joukkueen neljässä ensimmäisessä ottelussa päästämistä maaleista on puolestaan 21-25 maalia.

Olympialaisissa Kiina pelaa samassa lohkossa Kanadan, Yhdysvaltojen ja Saksan kanssa.

Lähde: Betsson Groupin tiedote