Nashville Predators juhli keskiviikon vastaisena yönä 4-2-voittoa Vancouver Canucksia vastaan, ja voiton yksi takuumiehistä oli taas kerran Juuse Saros. Molari venyi pikkumustan eteen 30 kertaa.

Voitto oli pelaajan henkilökohtaisia tilastoja tuijottamalla historiallinen. Se oli nuorten maailmanmestarille sadas, ja samaan ovat seurassa kyenneet vain legendaariset Pekka Rinne ja Tomas Vokoun.

– Onhan se aika siistiä. Ei tuollaisia juttuja mieti nuorempana, sitä vain haluaa päästä NHL:ään pelaamaan. Olen saanut pelata hyvien pelaajien kanssa, ja he ovat auttaneet minua saavuttamaan tuon määrän voittoja, Saros virnisti NHL:n nettisivujen mukaan.

Rinteellä sata voittoa tuli täyteen 187 pelissä, suomalaisseuraaja Saros ylsi siihen toiseksi nopeimmin 193 matsissa. Rinteen upean uran muistaa suurin osa tämänkin jutun lukijoista, Vokoun torjui hänkin Predsissä vankasti kausina 1998-2007.

– Sadan voiton torjuminen on upea sulka Juusen hattuun. Organisaation kannalta on hienoa, että meillä on hänen kaltaisensa kaveri ykköstorjujana, Predators-luotsi John Hynes kehui.

Vahti on torjunut tällä kaudella 38 pelissä prosentein 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo kahteen nollapeliin venyneellä molarilla on 2,35.