Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa, että Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen joutuu jättämään joukkueen välittömästi ja lähtemään Suomeen kesken Pekingin talviolympialaisten perheessä sattuneen vakavan terveystilanteen vuoksi.

Mustonen lähtee Pekingistä tänään perjantaina. Hänen paikkansa joukkueen päävalmentajana ottaa Juuso Toivola, joka on toiminut joukkueen apuvalmentajana useiden vuosien ajan. Mikäli Mustosen perheessä tilanne sen sallii, hän tukee Toivolan työtä turnauksessa Suomesta käsin. Toivola on valittu jo aiemmin Mustosen jatkajaksi Naisleijonien päävalmentajan paikalla.

– Tilanteen vakavuuden huomioon ottaen päätös oli minulle helppo. Tällä hetkellä minua tarvitaan kotona. Joukkue jää hyviin käsiin, vaikka poistun paikalta. Pyydän myös perheellemme yksityisyyttä tässä tilanteessa, Mustonen kommentoi päätöstään.

Mustonen valmensi Naisleijonia kaudesta 2014-15 saakka. Tämän vuoden olympiaturnauksessa joukkue on ehtinyt pelaamaan yhden ottelun, jonka se hävisi Yhdysvalloille lukemin 2-5.

Leijonat

@leijonat
Naisten päävalmentaja Pasi Mustonen Suomeen perhesyistä – Juuso Toivola ottaa päävalmentajavastuun Naisleijonista:
leijonat.fi/index.php/maaj…
#Naisleijonat #Leijonat #OlympicTeamFi #PohjoisenTähdet #Peking2022 #IIHFhockey