Viime liigakauden hopeajoukkue TPS on ollut viime aikoina järkyttävissä vaikeuksissa. Turkulaiset ovat voittaneet vain kaksi ottelua 9. joulukuuta jälkeen.

Tappioita tilille on kirjattu tuon jälkeen 12 kappaletta. Hallitseva hopeamitalisti on vajonnut sarjassa jo kahdeksannelle sijalle ja ensimmäinen karsiutujan sija vaanii vain viiden pisteen päässä.

Perjantain herkkupala Tapparaa vastaan konkretisoi murheet ikävä kyllä urakalla. Kirvesrinnat voittivat kotona 4-2 vain seitsemän kertaa torjuneen maalivahti Christian Heljangon iltapuhteen jäädessä todella kevyeksi.

Molari torjui avauserässä kerran, toisessa ”peräti” kuudesti ja viimeisen kaksikymppisen aikana tilastoihin ei kirjattu yhtäkään torjuntaa.

– Tappara ansaitsi voittonsa, me ei oltu lähelläkään. Ensimmäinen erä oli meiltä umpisurkea. Oltiin hitaalla tänään, lukemat olisivat voineet olla kovemmatkin, TPS-luotsi Jussi Ahokas harmitteli Liigan nettisivuilla.

Kolmoserän ainoa ”parhaalta sektorilta”, eli b-pisteiden ja Heljangon maalin väliltä lähtenyt kuti oli Juuso Pärssisen ampuma veto kaarelta, joka meni sekin ohi.

TPS haastoi Casimir Jürgensin iskemän 3-1-voittomaalin turhaan.

– Meidän mielestä siinä oli Tappara-pelaajan mailan häirintää. Sitä ei tiedä, mitä sieltä arvotaan. Saimme siinä “aikalisän” ja saimme kavennuksen. Mutta ei me siihen tätä hävitty. Pelin pitää parantua ja paljon.

– Toisessa erässä saatiin vähän pelistä kiinni, kolmannessa erässä Tappara puolusti pois. Näkee, että tuska on valtava. Meidän pitää parantaa ja paljon, alakuloisen oloinen Ahokas näki.

Liiga lauantaina:
Jukurit-Sport 15.00
SaiPa-Kärpät 15.00
TPS-KalPa 16.00
HIFK-Pelicans 17.00
HPK-Tappara 17.00
Ilves-KooKoo 17.00
Ässät-Lukko 17.00