Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kärsi maanantai-iltana yllättävän tappion Pekingin olympialaisissa, kun Sveitsi oli vahvempi maalein 3-2.

Naisleijonat hallitsi ottelun avauserää mielin määrin, mutta joukkue oli todella tehoton maalipaikoissaan. Vain kolmesti erässä laukonut Sveitsi oli sen sijaan ensimmäisessä erässä tehokas, kun Lara Christen laukoi joukkueen ylivoimalla 1-0-johtoon.

Toisessa erässä kamppailu tasoittui huomattavasti, kun laukaukset kirjattiin 14-14. Suomi pääsi ensin ylivoimalla tasoittamaan ottelun, kun Nelli Laitinen onnistui maalinteossa, mutta vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Dominique Rüegg laukoi Sveitsin uudestaan johtoon.

Myös toisessa erässä Naisleijonilla oli lukuisia maalintekotilanteita, mutta siitäkin huolimatta lisäosumat jäivät haaveeksi.

Kolmanteen erään Suomi sai puolestaan synkän alun, kun vain reilun minuutin pelin jälkeen Lara Stalder onnistui viemään Sveitsin jo kahden maalin karkumatkalle. Naisleijonat ei kuitenkaan antanut periksi, vaan Elisa Holopainen kavensi ottelun lähietäisyydeltä 2-3:een, kun ottelua oli jäljellä vajaat 10 minuuttia.

Kavennusosuman jälkeen Suomi haki nälkäisesti tasoitusta, mutta tällä kertaa se jäi haaveeksi, kun mahtavasti läpi ottelun taistellut Sveitsi piti Naisleijonat pois parhailta maalipaikoilta.

Näin ollen Naisleijonat on nyt lohkossaan jumbona, kun se hävinnyt Sveitsin lisäksi Yhdysvalloille ja Kanadalle. Näet lohkotilanteen ja tulevien otteluiden aikataulut täältä.