Koronavirustartunnat ovat piinanneet JYPin joukkuetta varsinkin tämän viikon aikana ankarasti. Valtaosa joukkueen vakiokokoonpanon pelaajista on ollut sivussa viime otteluista ja tilalle on lainattu pelaajia muista Liiga-seuroista ja Mestiksestä, minkä lisäksi omiin junioreihin on jouduttu turvautumaan poikkeuksellisen paljon.

Viime ottelunsa JYP hävisi kotonaan Lukolle lukemin 1-6 kotihallissaan torstaina. Joukkueen kokoonpanossa nähtiin ainoastaan kentällisen verran normaaliin kokoonpanoon kuuluvia pelaajia.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen avasi sanaista arkkuaan Twitterissä hiljattain tilanteeseen liittyen. Joukkue ei saanut siirtää kuluvan viikon otteluitaan, vaan Liiga käski heidän ”haalimaan jostain tarpeeksi pelaajia kasaan”.

Lukko-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi puolestaan kritisoi ankarasti tilannetta Liigan suuntaan.

– Kyllä mä sanon, että pitää olla huolissaan siitä, jos me ei oikeasti ymmärretä, että tällainen on pelaajien terveydellä leikkimistä. Meillä on pelikunnossa viisi pelaajaa, jotka ovat oikeasti Liiga-pelaajia ja he kantavat tuolla aikamoista kuormaa. 17 pelaajaa on sairastanut koronan testien mukaan ja silti me pelataan näitä pelejä, Ahvenjärvi latasi.

Sportissakin todettiin eilen koronavirustartuntoja, mutta heidän ottelut puolestaan siirrettiin myöhempään ajankohtaan. JYP on vastaavasti joutunut pelaamaan nyt kolme ottelua pelaajilla, jotka on saatu raavittua jostain kasaan.

– Ei tässä oikeasti ymmärretä minkä kanssa tässä leikitään. Tässä ei ole mitään järkeä. Jonkun pitäisi ottaa johtajuus käsiin tässä hommassa ja puhaltaa tietyssä vaiheessa asiat poikki, että saadaan pelata oikeilla pelaajilla ja pelata oikeasti pisteistä. Joku järki tässä pitää oikeasti olla, Ahvenjärvi päätti tulisen puheenvuoronsa.

Voit katsoa koko lehdistötilaisuuden täältä.