Urallaan miesten ja nuorten maailmanmestaruuden voittanut Vancouver Canucksin suomalaispelaaja Juho Lammikon kauden neljäs maali ratkaisi joukkueelle 3-2-voiton Toronto Maple Leafsista sunnuntain vastaisena yönä.

Osuma oli iso, sillä toisen erän lopulla syntynyt häkki jäi voittomaaliksi.

 

Toronton tshekkivahti Petr Mrazek oli latistunut osuman takia. Tshekin oli mahdollisuus ottaa kiekko kiinni, mutta hän pudotti pikkumustan Lammikolle irtokiekoksi. Miesten ja nuorten maailmanmestari ampui riparin vakuuttavasti sisään.

– En pitänyt siitä kolmannesta maalista. Toivoin, että olisin saanut torjuttua kiekon muualle, mutta laitoin sen juuri hänen lapaansa, molari huokasi NHL:n nettisivuilla.

Täksi kaudeksi Vancouveriin siirtynyt hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 42 ottelussa tehot 4+4=8. Canucks on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pisteitä 11:nneksi eniten. Kauden 49 ottelua ovat tuoneet 50 pinnaa.