Tanskan jääkiekkohistorian ensimmäinen olympiaturnaus päättyi keskiviikkona puolivälierävaiheeseen, kun Venäjän olympiakomitea oli ottelussa vahvempi loppulukemin 3-1.

Joukkue esiintyi turnauksessa kaiken kaikkiaan varsin pirteästi. Se pelasi viisi ottelua, joista kolme päättyi voittoihin. Nuo tulivat Tshekkiä, Sveitsiä ja Latviaa vastaan, joista varsinkin Tshekki-voitto oli komea suoritus. Molemmat tappionsa joukkue kärsi Venäjälle, niistä toinen tuli alkulohkovaiheessa.

Tanskalaisten ainoan osuman puolivälierässä viimeisteli kokenut NHL-konkari Frans Nielsen. Hän oli ottelun jälkeen erittäin ylpeä omiensa suorittamisesta olympiaturnauksessa.

– Toivottavasti saimme juuri paljon lisää tanskalaisia jääkiekkofaneja ja avasimme heidän silmänsä tälle lajille. Pelasimme viisi peliä. Annoimme kaikkemme joka pelissä. Teimme kovasti töitä joka ilta 60 minuutin ajan. Kun palaamme kotiin, meidän ei tarvitse katua mitään, joukkueen varakapteenina turnauksessa toiminut Nielsen kommentoi IIHF:n verkkosivuilla.

Joukkueen maalinsuulla päävastuuta kantoi Sebastian Dahm, joka pelasi joukkueen viidestä ottelusta neljä. Puolivälierässä hänelle kertyi komeat 37 torjuntaa. Dahmilla oli täysi luotto joukkueensa menestymismahdollisuuksiin loppuun saakka.

– Tiesimme, että jos olisimme pystyneet viemään tämän pelin jatkoajalle, mitä tahansa olisi voinut tapahtua. Venäläisille olisi ollut henkisesti todella kova paikka pudota turnauksesta. Olimme todella lähellä, mutta lopulta tappion hyväksyminen oli vaikeaa, Dahm avasi ajatuksiaan ottelun jälkeen.