Venäjän Jääkiekkoliiton puheenjohtajana toimiva ja urallaan peräti 13 olympia- ja MM-kultaa voittanut ex-molari Vladislav Tretjak ennakoi Suomen ja Venäjän Olympiaurheilijoiden välistä tulevaa olympialaisten finaalia R-Sportin haastattelussa.

Hän tiesi kertoa Leijonien vahvuuksista.

– Vastahyökkäyksien kanssa on oltava erittäin varovainen. He yrittävät saada vastustajan omiin, mutta he ovat puolustamisessa todella hyviä. Maalivahti (Harri Säteri) on loistava.

Leijonat luo peliä tämän mukaan puolustamisen kautta ja pyrkivät vastahyökkäyksiin. Valmentajiston tulisi rakentaa selvä taktiikka.

Suomalaismolari Säterin torjuntaprosentti 96,52 on paras koko turnauksessa ennen mitalipelejä. Päästettyjen maalien keskiarvo 1,00 on sekin kivenkovaa valuuttaa.

– Ja kuinka monta ottelua olemme hävinneet heille näin? Meidän on oltava varovaisia todellakin.

Maat kohtasivat edellisen kerran olympialaisten pudotuspeleissä vuonna 2014. Silloin Leijonat pisti Venäjän laulukuoroon jo puolivälierissä.

Venäläisjoukkue näytti kuulemma luonnetta ja taisteluilmettä Ruotsia vastaan välierässä loppuun asti. Tuossa pelissä maalivahti Ivan Fedotov olivat pelin kulmakivi.

Suomi ja venäläisjoukkue kirmaavat jäälle sunnuntaina varhain kello 6.10 alkaen.