Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on voittanut Pekingin olympialaisissa kultaa.

Leijonat pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä olympiavoittoa Suomen aikaa varhain sunnuntaina, kun se kukisti huippujännittävässä finaalissa Venäjän olympiakomitean maalein 2-1.

Venäjän olympiakomitea johti ottelua avauserän jälkeen maalein 1-0, mutta sittemmin koko kamppailun ajan ottelua hallinnut Leijonat nousi toisessa erässä Ville Pokan laukauksella tasoihin. Kolmannessa erässä voittomaalin viimeisteli puolestaan Hannes Björninen, joka ohjasi Marko Anttilan laukauksen ohi maalivahti Ivan Fedotovin.

Voiton myötä Suomi juhlii jääkiekkohistoriansa ensimmäistä kertaa olympiakultaa. Venäjän olympiakomitea sijoittui toiseksi ja Slovakia kolmanneksi.

Näet Pekingin olympiaturnauksen kaikki tulokset ja pistepörssin täältä.

Mikäli finaalin maalikooste ei näy, niin voit katsoa sen täältä.