JYP järjesti seuraikoni Juha-Pekka Hytöselle jäähyväisottelun perjantaina. Konkarihyökkääjä ei ole enää tällä kaudella pelannut missään, mutta nyt hän veti JYP-paidan vielä kerran päälleen ottelussa Ässiä vastaan ja sen jälkeen ammattilaisura sai päätöksensä.

Juhlaottelun alkuperäinen ajankohta oli tammikuun 7. päivä Kärppiä vastaan, mutta koronarajoitusten myötä tapahtumaa siirrettiin.

Kaikkiaan Hytönen sai JYPiltä upean päivän. Ennen ottelua kannattajille tarjottiin tietovisaa Hytöseen liittyen. Yleisö otti Hytösen lämpimästi vastaan jäälle. Mies oli merkattu kokoonpanoon joukkueen ykkösketjun sentteriksi ja hän toimi myöskin ottelussa kapteenina.

Ottelussa JYP avasi maalihanat, mutta Ässät iski kolme seuraavaa osumaa. JYP kuitenkin kiri päätöserässä rinnalle ja voitti pelin jatkoajalla 4-3. Kiriä oli käynnistämässä kukas muukaan kuin juhlakalu Hytönen, joka survoi kavennusmaalin 2-3:een maalin edustalta. Sekä yleisö että JYPin pelaajat syttyivät Hytösen osumasta. Näet maalin alta tai tästä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Liiga

@smliiga
Ottelu numero 810, maali numero 174. Juha-Pekka Hytösen jäähyväisottelusta ei tunnetta puuttunut, kun kapteeni onnistui maalinteossa. 🌪

#Liiga #JYPliiga @JYPJyvaskyla

🎥 @CMoreSportFi

Hytöselle järjestettiin vielä ottelun jälkeen juhlallisuuksia jäällä. Hallin mediakuutiolta näytettiin entisten pelitovereiden terveisiä ja Hytönen otti vielä kerran pitkäaikaisen kotiyleisönsä haltuun kunniakierroksensa myötä. Myös Hytösen lapset pääsivät osaksi tätä upeaa hetkeä.

Jäällä Hytönen antoi vielä haastattelun. Hän mainitsi, että otteluun hänellä oli muutama tavoite, joista lopulta jokainen toteutui:

– Minulla oli kolme tavoitetta tähän peliin. Se, että saadaan yleisöä paikalle, että JYP voittaa ja että pysyn ehjänä.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 2 739. Hytösen jääaika ottelussa oli 12.10, aloitukset hän vei 50% tehokkuudella ja maalia kohti hän laukoi kerran, josta syntyi myöskin maali. Hänet valittiin myös ottelun ykköstähdeksi.

Hytöselle järjestettiin pelin jälkeen fanitapaaminen hallin käytävillä. Lisäksi hänen maila ja pelipaita huutokaupattiin Ravintola Hurrikaanissa.

40-vuotias Hytönen pelasi Liigassa ainoastaan JYPin riveissä. Hän pelasi 15 kautta, joista kymmenen kauden aikana hän kuului joukkueen kapteenistoon ja yhdeksän kautta hän kantoi kapteenin C:tä rinnassaan. Hän pelasi 810 ottelua runkosarjassa tehopistein 174+231=405 ja 91 ottelua pudotuspeleissä pistein 18+30=48. Hytönen on JYPin seurahistorian ottelutilastossa ykkösenä, maalipörssissä toisena, syöttöpörssissä neljäntenä ja pistepörssissä kolmantena.

Palkintokaappiinsa Hytönen keräsi kaksi Suomen mestaruutta, kaksi SM-pronssia, CHL-mestaruuden, alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden sekä alle 20-vuotiaiden MM-hopean. Hän pelasi urallaan myöskin neljät miesten MM-kisat.

Hytönen pelasi ulkomailla viisi kautta urastaan. Yksi sujui KHL:ssä Amur Habarovskissa, kolme Sveitsissä Lausanne HC:ssa ja yksi sekä koko uran viimeinen täysi kausi (2020-21) Itävallassa Black Wings Linzin joukkueessa.