Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen on ollut yksi NHL:n surkeimpiin kuuluvan joukkueen valopilkuista tällä kaudella. Pelaaja on summannut kauden 50 ottelussa tehot 9+13=22, tehotilasto on vain miinuksen verran pakkasella.

Lehkonen on sisäisen pistepörssin kolmantena ja tehotilastossa ”enemmän pelanneet” huomioiden kärjessä. Edellä on muutamia pelaajia, joilla on maksimissaan 15 pelattua ottelua.

Habsin päävalmentajaksi kesken kauden noussut lajilegenda Martin St. Louis kehui piikkiöläistä NHL:n nettisivuilla varauksetta.

– Hän on pelaaja, joka pelaa oikealla tavalla ja aina joukkueelle. Hän on puolustussuuntaan erinomainen pelaaja, ja hyökkäyksessäkin hän näkee kentän hyvin. On hienoa, että hän saa palkinnon työstään maalien muodossa, koska maalit antavat itseluottamusta.

Kehut kannattaa ottaa vastaan ylpeänä. Viiteen edelliseen peliin pisteet 2+1 (+4) nakuttaneen Lehkosen luotsi on nimittäin Stanley Cup -voittaja, olympiavoittaja ja World Cup -voittaja.

– Lehkosen kaltaiset pelaajat huolehtivat puolustuspelistä ennen hyökkäämistä. Ja kun hänet palkitaan tuolla tavalla (maalien muodossa), hän saa itseluottamusta ja tuo sitä kautta joukkueelle enemmän arvoa. Meillä on paljon hänen kaltaisiaan pelaajia, ja Lehkonen on tässä asiassa johtava pelaajamme.

St. Louis tietää, mistä puhuu. Hän pelasi tarunhohtoisessa mittavalla urallaan kaikkiaan lähes 1 300 ottelua.

Taannoin jopa Stanley Cup -finaaleissa nähdyn Habsin kausi on mennyt totaalisen mönkään. Joukkue on hävinnyt kauden 53 ottelustaan peräti 40, mutta nyt se viilettää sentään viiden matsin voittoputkessa.