Jääkiekkovarusteita valmistava CCM kertoi TSN:lle, että se aikoo lopettaa Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin ja muiden venäläisten NHL-pelaajien käytön kaikissa kansainvälisissä markkinointihankkeissa.

CCM:n toimitusjohtaja Marrouane Nabih kertoi, että yhtiö teki päätöksen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Olemme erittäin surullisia todistamassa muun maailman tavoin sitä, mitä Ukrainassa tapahtuu, Nabih oli kirjoittanut sähköpostissa.

– Vaikka Ovetshkin ei ole vastuussa Venäjän hallituksen toimista, päätimme olla käyttämättä häntä tai muita venäläisiä pelaajia missään globaalissa CCM:n viestinnässä tässä vaiheessa

Jutusta kävi ilmi, että Ovetshkin on ollut yksi CCM:n näkyvimmistä kasvoista. Montrealissa toimiva yritys maksaa Ovetshkinille yli 500 000 dollaria vuodessa. Päälle tulee lisäksi jonkinlainen Venäjän myynnin prosenttiosuus.

Eräs nimetön asiantuntijalähde oli sanonut jutun mukaan, että CCM:n ja venäläisten yhteistyön lopettaminen tyystin on varsin epätodennäköistä.

– Ei tässä haluta joutua oikeuteen heidän kanssaan sopimusrikkomuksesta, nimetön lähde painotti viitaten toistaiseksi matalan profiilin eloon sekä maailmantilanteen tarkkailuun.