Suomalaispuolustaja Olli Juolevi siirtyi viikonloppuna Detroit Red Wingsin riveihin siirtolistan kautta. Hän aloitti kautensa Florida Panthersin riveissä, jossa ehti pelaamaan kymmenen ottelua tehopisteittä.

Juolevi on Vancouver Canucksin ykköskierroksen viides varaus kesältä 2016. Hänen uransa ei ole toistaiseksi päässyt missään vaiheessa kunnolla lentoon Pohjois-Amerikassa.

Canucksin riveissä 23-vuotias Juolevi pääsi kaikkiaan pelaamaan 23 runkosarjaottelua (2+1) sekä yhden pudotuspeliottelun (0+0). AHL:n puolella vastuuta on tullut neljän edellisen kauden aikana 66 ottelussa, joissa ovat syntyneet tehot 3+36=39.

Nyt Juolevi aloittaa jälleen puhtaalta pöydältä uusissa maisemissa. Hän odottaa ottavansa Red Wingsissä kehitysaskeleita ja toivoo vastuun kasvavan entisestään.

– Siirtorajan lähestyessä muutoksia tapahtuu. Florida jahtaa Stanley Cupia, enkä ollut pelannut paljon. Haluan päästä kokoonpanoon, koska olen edelleen nuori pelaaja. Katsomossa istuminen tai kuuden minuutin peliaika ei ole kauhean hyväksi. Kyse on jokapäiväisestä työstä ja terveenä pysymyisestä. Nyt olen pysynyt kunnossa hyvin, joten pitää vain paiskia hommia, Juolevi sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Panthers on parhaillaan mukana koko NHL:n kärkikahinoissa, kun taas Red Wings rakentelee uutta nousuaan rauhassa. Juolevi aloittaa positiivisin mielin arkensa uudessa ympäristössä.

– Tämä on legendaarinen joukkue, jossa on nyt paljon nousussa olevia nuoria. Olen siis todella innoissani.