Columbus Blue Jacketsin suomalaistykki Patrik Laineen laukaus on löytänyt tiensä maaliin tällä kaudella ”vain” 22 kertaa, mutta toisaalta tilillä on samalla hienosti jo 42 pinnaa 38 pelatun ottelun jälkeen.

Kun pelaaja on latonut parhaimmillaan 44 maalia, voisi näitä nyt kaiketi enemmänkin odottaa.

Sinitakkien luotsi Brad Larsen otti aiheeseen kantaa NHL:n nettisivuilla. Tamperelaistähti saisi käyttää nimenomaan kutia enemmän.

– Haluan hänen laukovan joka kerta, jos hän hyökkää kahdella yhtä vastaan. Sellaisessa tilanteessa en koskaan halua hänen syöttävän. Olen sanonut sen hänelle noin tuhat kertaa ja hän kuuntelee ehkä kerran kymmenestä, Larsen veisteli.

Larsen tiesi, että pelaaja on ollut huippuiskussa nyt jo hyvän aikaa.

– Hänen pitää luottaa vaistoihinsa, mutta hänen laukauksensa vain on niin hyvä.

– Tiedän, että hän osaa syöttää, mutta tuollainen laukaus on aito ase, jota pitää käyttää aina kun on mahdollisuus. Varsinkin hänen viime aikojen vireellään on joka kerta mahdollisuus, että se menee sisään.

Suomalainen voi vastata luotsinsa huutoon seuraavan kerran perjantain vastaisena yönä ottelussa NY Islandersia vastaan.