Tshekin pääsarja eli Extraliga on saatu runkosarjan osalta pakettiin tiistaina. Sarjan pudotuspelit lähtevät käyntiin viikonlopun aikana.

Runkosarjan pistepörssiä dominoi selkeästi yksi mies. Hän oli Liigasta ja NHL:stä tuttu tshekkihyökkääjä Filip Chlapik, joka takoi 53 otteluun huimat tehopisteet 31+39=70. HC Sparta Prahaa edustava Chlapik voitti pistepörssin selkeällä erolla seuraavaan, nimittäin toiseksi sijoittunut Lukas Pech keräsi peräti 12 pistettä vähemmän.

24-vuotias Chlapik käväisi Pelicansin riveissä viime keväänä. Hän ehti pelaamaan runkosarjassa 11 ottelua (2+4) ja pudotuspeleissä viisi kamppailua (2+1).

NHL:ssä Chlapik on pelannut Ottawa Senatorsin riveissä 57 ottelua tehopistein 5+6. Senators varasi hänet toisella kierroksella kesän 2015 varaustilaisuudessa.

Tshekin Extraligan pistepörssin kärkipäästä löytyy myöskin muita suomalaisille tuttuja nimiä. Heihin kuuluvat ennen kaikkea viidenneksi sijoittunut NHL-veteraani Tomas Plekanec (17+37=54), kuudenneksi yltänyt Liigastakin tuttu ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell (21+31=52) sekä sijalle seitsemän päätynyt suomalaishyökkääjä Ahti Oksanen, joka mätti myös komeat pisteet 25+24=49.