Columbus Blue Jacketsin Cole Sillinger nousi otsikoihin Vegas Golden Knightsia vastaan, kun Patrik Laineen tähdittämä nippu otti yllättävän oloisen 6-4-voiton. Silliger latoi maalikarkeloissa hattutempun nostaen kauden maalimääränsä 11:een.

Hattutemppu oli historiallinen siinä mielessä, ettei NHL:ssä ole kovin moni kyennyt latomaan kolmea maalia peliin ennen 19 ikävuotta kaudesta 1991-92 lähtien.

Tämän tilaston kärkipäässä ovat Sillinger, sekä suomalaistykki Patrik Laine yhdessä täysin samalla iällä – 18 vuotta ja 301 päivää.

Näiden noteerausten ohessa on Laine myös kahdella muulla knallilla. Hyökkääjä iski nuo kaikki hatulliset Winnipeg Jetsissä.

Oheinen tilasto väittää, että NHL:n nuorin hattutempun tekijä viimeisen 30 vuoden aikana on Jordan Staal Pittsburgh Penguinsista helmikuulta 2007. Hän oli tuolloin 18 vuotta ja 153 päivää. Columbuksen nuorin hatullisen tekijä sen sijaan on Nikita Filatov vuodelta 2009 – 18 vuotta ja 230 päivää.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Did You Know? @BlueJacketsNHL teammates Cole Sillinger and @PatrikLaine29 account for each of the last four instances of an NHL player scoring a hat trick before age 19. 🤯

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

 

– Tämä ei todellakaan tuntunut todelliselta – olin vain, että ”voi luoja, mitä juuri tapahtui?”. Aika siistiä, sankari maalaili Columbuksen kotisivuilla.