Jarmo Kekäläisen, Patrik Laineen, Joonas Korpisalon ja kumppanien Columbus Blue Jackets suli NHL:ssä perjantaiyönä totaalisesti, kun Washington Capitals pyöritti sen jäähän lukemin 2-7.

Maalivahti Korpisalon urakka päättyi toisen erän alussa Martin Fehervaryn 0-3-maaliin. Suomalaismolari torjui pelissä lopulta vain kuusi kertaa yhdeksästä.

Helppoa ei ollut Laineellakaan yhdestä tehdystä maalista huolimatta. Pelaajan kauden 24. osuma oli laiha lohtu. Laine laukoi maalia päin neljästi reilun 19 minuutin peliajalla, tehotilasto jäi asteen pakkaselle.

Dean Kukan puolestaan teki ottelussa tyylipuhtaan oman maalin. Connor McMichaelille merkitty osuma vei vieraat 2-5-johtoon päätöserän alussa.

– Tiesimme, että he yrittävät saada meitä kiinni nyt. Joten sisäistimme, että tämä oli eräänlainen neljän pisteen peli, vaikka jäljellä olisikin vielä toistakymmentä ottelua, Capsin Anthony Mantha myönsi NHL:n nettisivuilla.

Hänkin sai nimiinsä onnekkaan 0-2-maalin, joka pomppi sisään Korpisalon kautta.

– Tämä ei ollut meidän iltamme, voin kertoa sen teille sen. 7-2-lukemista voisi ajatella kyseessä olevan katastrofi, mutta kaverimme antoivat kaikkensa tänä iltana. Tämä oli outo peli, Columbuksen valmentaja Brad Larsen sanoi.

Columbukselle tappio oli paha. Joukkueet ovat divisioonassa neljäntenä ja viidentenä, ja nyt ero venähti 13 pisteeseen.

– Kun tekee kaksi omaa maalia, pelin voittaminen tulee olemaan vaikeaa, luotsi huokasi.