Toronto Maple Leafs vahvisti maalivahtiosastoaan tekemällä loppukauden mittaisen NHL-sopimuksen suomalaisvahti Harri Säterin kanssa. Sopimuksen arvo on 750 000 dollaria.

Säteri torjui aiemmin tänä keväänä Leijonat olympiakultaan, hän on pelannut monta erinomaista kautta KHL:ssä ja hänellä on vyöllään myös yhdeksän NHL-ottelua. Suomalaisen olisi voinut kuvitella olevan kaivattu vahvistus, mutta Toronton fanit olivat hankinnasta aivan ihmeissään.

Tunnelma sopimuksen jälkeen oli naureskeleva ja hämmentynyt.

– …ja viimein Leafs ymmärtää 20. maaliskuuta, että he tarvitsevat ykkösmaalivahdin… ja ajattelivat, että mikseivät hankkisi tätä jätkää, joka oli numero ykkönen siinä joukkueessa, joka voitti olympiakultaa AHL-tason pelaajia vastaan, eräs fani veisteli.

– Muistan, kun Leafs hankki pelaajia, jotka eivät olleet tarpeeksi vanhoja juomaan alkoholia. Nyt tässä olisi 32-vuotias, toinen taivastelee.

– Dubas [Toronto-GM], pysy erossa huumeista. Jätkä, mitä vittua tämä on?

– Tarkoittaako Säteri suomeksi epätoivoista?

Jotkut myös puolustivat Säteriä.

– Säteri on oikeasti hyvä, kaverit. Hän voitti MM-kultaa Suomen ykkösmaalivahtina 94,3 torjuntaprosentilla ja nyt hän voitti olympiakultaa ykksövahtina 96,2 torjuntaprosentilla. Sen lisäksi hän on pelannut 3 todella hyvää kautta KHL:ssä ykkösvahtina torjuntaprosenteilla 92,1, 92,2 ja 92,6 viime vuonna. Hän saattaa olla todellinen jättipotti, eräs fani kirjoittaa.

– Rehellisesti… Säteri voi olla ykkösmies Leafsille maalissa. Olen nähnyt hänen pelaavan monta kertaa ja hän on hyvä, toinen komppaa.

LUE MYÖS: Yllättävä käänne! Leijonien kultavahti Harri Säterin NHL-seura vaihtuu – napattiin siirtolistalta

LUE MYÖS: Harri Säterin siirrolla Torontoon karu seuraus! Miljoonavahdille tyly ilmoitus

Eric Drouin 🏒🏈📈

@Djdrou
....and finally The Leafs realize on March 20th, that they need a number one goalie... and though why not bring this guy who was number on that olympic team that won gold against AHL level players