LAHTI. Pelicans ja Kärpät avasivat taistelun nuorten, nykyisin virallisesti U20 SM-sarjan, välieräpaikasta torstaina Lahdessa. Ensimmäisen puolivälierän piti alkaa liigajoukkue Pelicansin kotihallissa yhdeltä iltapäivällä illan liigapelin Pelicans-KooKoo takia.

Lahden päänäyttämön kattoanturit olivat kuitenkin punaisella, eikä halli ollut pelikelpoinen. Nuorten matsi siirtyi Launeen jäähalliin, ja tiukkaa teki jopa Pelicansin ja KooKoon liigakohtaamisen kanssa. Lumet saatiin kuitenkin katolta pois ja hallista tuli pelikelpoinen.

Pelicans avasi A-nuorten pudotuspelitaipaleen mainiosti. Joukkue kaatoi Kärpät ensimmäisessä osassa 6-3 Liigaakin pelanneen Aatu Jämsenin (2+1) johdolla.

Kärppien nimekkään leirin nimekkäin oli kakkospakkipariin Arttu Paason rinnalle merkitty Axel Rindell. Jukureissa kauden aloittanut nykyinen kärppä iski yhden maalin. Jatkopaikka välieriin irtoaa kahdella voitolla.

Lupaus on miesten MM-hopeamitalisti Latvian Riiasta keväältä 2021, ja NHL-joukkue Toronto Maple Leafs varasi tämän tarunhohtoiseen vuonna 2020 kuudennella kierroksella 177. numerolla.

Rindellin nimen näkeminen U20 SM-sarjassa on siis poikkeuksellista – ja jos nyt oikein kummastellaan, niin näkeminen kaukalossa on poikkeuksellista myös keskellä viikkoa päivällisaikaan.

Tällä kaudella hän on pelannut kaikkiaan 42 ottelua Jukureissa ja Kärpissä tehoin 1+16=17 (-14).