Sveitsin pääsarja National Leaguessa pelataan parhaillaan puolivälierävaihetta. Perjantain ottelussa EHC Biel-Biennen ja ZSC Lionsin välillä nähtiin suomalainen ratkaisija, kun olympiakultaa tänä vuonna sekä MM-kultaa keväällä 2019 voittanut Bielin Toni Rajala huudatti kotiyleisöään ratkaisemalla ottelun jatkoajalla ja viemällä joukkueensa sarjassa 2-0-johtoon.

Biel hyökkäsi kahdella yhtä vastaan Rajalan tuodessa kiekon hyökkäysalueelle. Hän syötti toiselle puolelle Viktor Lööville, joka palautti takaisin Rajalalle. 30-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle avautui paljon tilaa ja hänellä oli hyvin aikaa laittaa kiekko tyhjään maaliin, minkä jälkeen voitonjuhlat sekä kentällä että katsomossa olivat valmiina alkamaan.

Rajala pelaa Bielissä kuudetta kauttaan. Hän sijoittui kuluvan kauden runkosarjassa pistepörssissä kahdeksanneksi iskettyään 51 otteluun tehopisteet 22+26=48. Kahdessa pudotuspeliottelussa ovat tähän mennessä syntyneet pisteet 1+2.

ZSC Lions johti ottelua jo 3-0, mutta Biel voitti pelin lopulta lukemin 4-3. Bielin toisesta osumasta vastasi joukkueen toinen suomalaishyökkääjä Jere Sallinen. Jokereistakin tuttu puolustaja Lööv merkkautti kolme syöttöpistettä.

Alla ottelun maalikooste. Rajalan voittomaali näkyy ajasta 5:38 eteenpäin.