Jääkiekon Mestiksen runkosarja päättyi lauantaina kolmeen otteluun. Runkosarjan voittajaksi nousi lähivuosien kestomenestyjä Imatran Ketterä ennen Kiekko-Espoota ja joensuulaista JoKPia.

Suoraan puolivälieriin, eli kuuden joukkoon tiensä raivasivat myös forssalainen FPS, keuruulainen KeuPa HT ja rovaniemeläinen RoKi.

Pudotuspelit ykköskierrokselta kahdeksan parhaan kastiin aloittavat keskenään kohtaavat Kajaanin Hokki (7.) ja K-Vantaa (10.) sekä iisalmelainen IPK (8.) ja Kokkolan Hermes (9.).

Runkosarjan päätös tarjosi hurjaa draamaa viimeisen pudotuspelipaikan suhteen. K-Vantaa tarvitsi pisteitä Joensuussa, kun samaan aikaan TUTO Hockey kamppaili kymppisijasta KOOVEEn vieraana Tampereella.

TUTO hoiti sarjajumbon selvästi 5-2, joten Vantaa oli kovassa paikassa ennakkosuosikki JoKPia vastaan. Lohipaidat venyivät kuitenkin huikeaan runkosarjan loppukiriin ja yllätykseen, kun Tomi Purmola niittasi uransa ensimmäisen maalin ja lopussa Erik Embrich iski 2-1-voittomaalin.

Perinteinen turkulaisjoukkue TUTO Hockey ajautui jopa sensaatiomaisesti karsintasarjaan. Toki joukkue on tarponut pohjasijoilla läpi sesongin. TUTO on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle viimeksi kaudella 2010-11, eli 11 vuotta sitten.

Muut karsintasarjaan ajautuneet ovat savonlinnalainen SaPKo, Heinolan Peliitat ja KOOVEE. Sarjan muut joukkueet tulevat Suomi-sarjasta, ja ne selviävät välierien jälkeen.

Pudotuspelit alkavat maanantaina siis kohtaamisilla Hokki-K-Vantaa ja IPK-Hermes. Puolivälieriin vaaditaan kaksi voittoa.