Honkajoen kasvatti Ville Heinola on ajaunut pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa tälläkin kaudella siinä mielessä outoon rakoon, että pelejä on kertynyt vyölle kaikkiaan vain 41 kappaletta.

NHL-joukkue Winnipeg Jetsin farmiporukka Manitoba Moose oli pelannut ennen viime yötä 59 ottelua, mutta Heinola oli ollut mukana ainoastaan 32 matsissa. Taalaliigan puolella tilillä oli ennen viime yötä vain yhdeksän peliä.

Torstaiyön NHL- ja AHL-matseja ei ole huomioitu tähän juttuun. Heinola puhui tilanteestaan aiemmin viikolla.

– Jokainen pelaaja haluaa pelata NHL:ssä, ja se on jokaisen tavoitteena, mutta ymmärrän, jos en pelaa paljoa. Silloin luultavasti on parempi, että pelaan AHL:ssä isoja minuutteja, Heinola mietti NHL:n nettisivujen mukaan.

Suomalaista on pompoteltu kaudesta 2019-20 lähtien Jetsin, Moosen ja Suomen (Lukon) välillä.

– Pelaan paljon AHL:ssä, ja se kasvattaa itseluottamusta. Olen ollut tyytyväinen tilanteeseen, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vakuutti.

Hyvä peruspakki, mutta pisteisiinkin kykenevä pelaaja on ollut askissa edellisen kerran viikonloppuna. Silloin hän nousi jälleen NHL:n puolelle Jetsin mukaan.

– Kun ei pelaa paljoa, sitä miettii, miten voin tulla paremmaksi. Yritän vain tehdä ekstraa, mikä tuo itsevarmuutta. Tunnen olevani parempi koko ajan, ja voin entistä vahvemmin luottaa esimerkiksi kamppailupelaamiseeni.

Vaikka suomalaisen tilanne on ollut jo muutaman vuoden ajan oudon oloinen pomputtelun suhteen, pitää samalla muistaa realiteetit. Heinola on vasta 21-vuotias lupaus pohjoisamerikkalaisen uran alkuvaiheilla.

– En edes pelannut ammattilaiskiekkoa 21-vuotiaana, olin silloin yliopistossa. Ihmiset joskus unohtavat, että näin nuorilla on vielä paljon aikaa. Itse olin 24-vuotias, kun vakiinnutin paikkani NHL:ssä, suomalaisen kolmekymppinen pakkipari Nate Schmidt muistutti painavasta tosiasiasta.