St. Louis Bluesin Ville Husso oli tiistaiyönäkin tikissä, kun tämän edustama joukkue kellisti NHL:n Arizona Coyotesin selvästi 5-1. Nuorten maailmanmestari otti 21 torjuntaa prosenttien noustessa lukemiin 95,5, joukkue takoi toisessa erässä peräti neljä maalia.

Husso viilettää aloittamissaan matseissa nyt neljän ottelun voittoputkessa. Lisäksi Edmonton Oilersia vastaan hänet komennettiin viikonloppuna maalille 1-4-tappioasemassa, joka kääntyi sittemmin pisteeseen ja 5-6-jatkoaikatappioon.

– Hän on tehnyt hyvää työtä, ja työtä myös maalivahtivalmentaja Dave Alexanderin kanssa. Husso on kehittynyt, päävalmentaja Craig Berube kehui toimittaja Jeremy Rutherfordin mukaan.

– Hänen keskittymisensä on ollut todella hyvällä tasolla. Husso on ollut todella hyvä alkukaudesta lähtien, luotsi jatkoi.

Suomalaisen tulevaisuus on siinä mielessä auki, että sopimus Bluesin kanssa loppuu kuluvan kauden pudotuspelien jälkeen. Maalivahti on kuulunut St. Louisin ryhmään useamman vuoden ajan, mutta debyytin tarunhohtoisessa hän sai vasta viime kaudella.

Blues on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista peräti neljänneksi eniten.