Pohjalle vajonneessa Montreal Canadiensissa NHL-kautensa aloittanut, mutta kesken talven Colorado Avalancheen siirtyneen Artturi Lehkosen sesonki koki kaupan myötä totaalisen täyskäännöksen. Jälkimmäinen pelaa taalaliigassa jopa Stanley Cupista.

Viime yönä se varmisti jo pudotuspelipaikan Pittsburgh Penguinsista irronneella 6-4-voitolla.

– Meillä on lahjakas joukkue, eikö vaan? Odotukset ovat korkealla. On vaikeaa olla pitämättä meidän kaudesta tähän mennessä. Pidän näkemästäni todellakin. Minusta tuntuu, että parannamme alati ja sitä haluamme tehdä loppuun asti, päävalmentaja Jared Bednar sanoi NHL:n nettisivuilla.

Viimeisen ratkaisun ottelussa nakutti nimenomaan Lehkonen, joka iski kiekon pelin lopussa tyhjänä möllöttäneeseen Pens-rysään. Osuma oli 26-vuotiaalle hyökkääjälle ensimmäinen uudessa joukkueessa.

– Olemme rakentaneet tänne vahvaa kulttuuria, meillä on paljon upeita pelaajia. Mutta se ei vielä tarkoita mitään. Voitimme runkosarjan viime vuonna, Nathan MacKinnon pyöritteli.

Colorado-leirissä jalat pysyvät taatusti maassa, vaikka runkosarja upeaa liitoa onkin ollut. Joukkueen viime kausi näet päättyi jo pudotuspelien toiselle kierrokselle Vegas Golden Knightsin rynnistäessä konferenssifinaaleihin voitoin 4-2.