Pekingin olympiakisoissa valtavan paukun tehnyt ja olympiapronssille venyneen Slovakian talven tarina hakee kaltaistaan. Joukkue venyi kaikkien yllätykseksi maansa historian ensimmäiselle mitalisijalle ja tarkalleen ottaen pronssille.

Slovakia äityi vaikean alkulohkourakan jälkeen ilmiliekkeihin, kun pudotuspeleiessä se kaatoi järjestyksessä Saksan, USA:n ja Ruotsin. Vain Leijonat oli parempi välierävaiheessa.

Nyt joukkueen yllä on Tampereen ja Helsingin MM-kisojen lähestyessä jonkin sortin tummia pilviä. Slovakian mukana joukkueen ensimmäisessä kokoontumisessa oli vain kahdeksan pelaajaa, slovakialainen Sport-sivusto kertoi.

– Se ei ole helppoa meille (valmennusjohdolle) eikä heille (pelaajille). Meillä on nyt neljän päivän tapaaminen, sitten tauko ja sitten toinen tapaaminen. Suomen kisoihin on aikaa, päävalmentaja Craig Ramsay selvitti.

Pienestä pelaajamäärästä huolimatta joukkueen alustava MM-kisarunko näyttää kuulemma ”kelvolliselta”.

Slovakia pelaa ennen MM-kisoja kuusi treenipeliä, joissa vastaan asettuvat kahdesti Tshekki, Norja ja Saksa.

– Pelaajana inhosin valmistavia pelejä. Niissä tai vastaavissa peleissä ei halua koskaan loukkaantua, eikä tuloksella ole mitään merkitystä.

Voisi kuvitella, että tuoreen olympiavoittajan leirissä on nyt hurjat näytönpaikat, kun joukkue saadaan kasaan vasta myöhemmin ja Pekingissäkin tuli upea onnistuminen.

– Joskus pelaaja voi haluta nousta esille liikaa ja sitä pelkään – että sellainen päättyy huonoihin asioihin, Ramsay mietti.

Slovakia pelaa Suomen MM-kisoissa Helsingin A-lohkossa yhdessä Kanadan, Saksan, Sveitsin, Tanskan, Kazakstanin, Italian ja Ranskan kanssa.