St. Louis Bluesin suomalaisvahti Ville Husso on tehnyt tällä kaudella poikkeuksellisen läpimurron keskinkertaisesta kakkosvahdista vahvaksi ykkösvahdiksi. Kauden 35 ottelussa Husso on pelannut torjuntaprosentilla 92,38.

Husso keskusteli läpimurrostaan The Athleticin kanssa. Syrjäytetyllä ykkösvahti Jordan Binningtonilla oli siinä valtava rooli. Husso oli vaikuttunut siitä, miten kanadalaisvahti harjoitteli.

– Katselin Binneriä, eikä hänellä ollut välipäiviä. Joka kerta, kun menee jäälle, täytyy haastaa jätkiä. He saattavat suuttua joskus, kun torjut heidän yrityksensä, ja he saattavat soittaa suutaan, jos tekevät maalin, Husso kertoo.

– Mutta kun mietin mennyttä, pelkästään se miten keskittynyt Binner oli sai minut ajattelemaan: ”Noin se kuuluu tehdä”. Taso, jolla hän pelasi viime vuonna illasta toiseen, ja mitä siihen vaaditaan, kopin sen ja tuloksia tuli.

Aiemmin Husso ei ollut kaikista tunnollisin pelaaja.

– En ollut 100-prosenttisesti aina paikalla. Nyt, kun tein jotain, minulla oli siihen syy ja parantua.

St. Louisin päävalmentaja Craig Berube on myös pannut merkille suomalaisen työmoraalin.

– En ole aina hänen lähellään, mutta hän on kaukalossa luultavasti ensimmäisenä useimpina päivinä tekemässä tarvittavan, että hän on valmiina pelaamaan. Hänen keskittymisensä on todella hyvää.