Tapparan hyökkääjä Joona Luoto nousi tamperelaisten hahmoksi jääkiekkoliigan neljännessä välierässä tiistaina. Nelosketjuun merkitty ja upeasti pistepörssin kärkeen noussut pelaaja paukutti KooKoon reppuun 1-5-vierasvoitossa komean kypärätempun.

Tuollaisen iskeminen Liigan pudotuspeleissä on ollut viime vuosina harvinaista herkkua, vaikka TPS:n Mikael Pyyhtiä onnistui samassa tempussa sunnuntaina murskaavassa 6-0-voitossa Ilvestä vastaan.

Luoto antoi melkoisen myrskyvaroituksen. Knalli oli vasta seitsemäs viimeisen kymmenen vuoden aikana pudotuspeleissä. Lisäksi kolmen maalin ilta oli laitahyökkääjälle uran ensimmäinen Liigassa.

Luoto on ollut pudotuspeleissä hämmästyttävässä vireessä. Hän on latonut kahdeksaan peliin peräti 13 pinnaa (5+8), joilla irtoa pistepörssin johtopaikkaa. Samaan määrään tosin ovat kyenneet myös KooKoon Kim Strömberg (4+9) ja TPS:n Markus Nurmi (3+10).

NHL-taustainen Luoto pelasi runkosarjassa 27 ottelua pistein 9+5. Siihenkin nähden kevään vire on ollut mainiota luokkaa.