TPS:n ykkösketju on ollut huimassa iskussa kuluvan kevään pudotuspeleissä. Ketjun jäsenistä Markus Nurmi johtaa pudotuspelien pistepörssiä iskettyään 11 otteluun tehopisteet 4+12=16. Ketjukavereista Mikael Pyyhtiä on nakuttanut yhtä moneen peliin tehopisteet 7+5=12 ja Juuso Pärssinen puolestaan 3+7=10.

23-vuotiaan Nurmen pistesaldo on yksi parhaimmista TPS:n pitkän seurahistorian aikana pudotuspeleissä. Nurmen tämän hetken pistemäärä on turkulaisseuran historian viidenneksi paras yhden pudotuspelikevään aikana.

Nurmella on enää kaksi pistettä matkaa kyseisen tilaston kärkipaikkaan. Sitä pitää hallussaan Kari Jalonen, joka tehtaili pisteet 4+14=18 kevään 1989 pudotuspeleissä. 2000-luvulla kukaan TPS-pelaaja ei ole pystynyt tekemään yhtä kovia pisteitä pudotuspelikevään aikana kuin Nurmi.

Liiga

@smliiga
TPS:n huippuvireisen ykkösketjun laitahyökkääjä Markus Nurmi nousi keskiviikkona Liigan playoffs-pistepörssin kärkipaikalle. Nurmi lähestyy TPS:n maineikkaan seurahistorian ennätyslukemia. Viimeksi yhtä suuria pistelukemia on TPS-paidassa taottu 27 vuotta sitten.

#Liiga #HCTPS