Vuonna 2019 jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Eetu Luostarinen on tehnyt tällä kaudella läpilyönnin taalaliigaan. Toissa kaudella hän debytoi Carolina Hurricanesissa, ja silloin tilille kertyi kahdeksan matsia.

Viime talvi toi tilille pelejä jo selvästi enemmän. Pantteripaidoissa irtosi vastuuta 44 ottelun verran, pisteitä kertyi 3+5=8. Nyt hän on joukkueensa vakikasvo, kun vyöllä on 73 ottelua ja pistesaldo näyttää lukemia 9+14=23. Tilastot näyttivät näitä lukemia perjantaihin 22. huhtikuuta tultaessa.

Sekä vastuu että pistemäärä ovat kasvaneet siis roimasti. Vuoden 2019 maailmanmestari puhui tilanteestaan NHL:n verkkosivujen haastattelussa torstaina.

Rivien välistä voisi ehkä päätellä, ettei paikka kokoonpanoon ole Luostariselle itsestäänselvyys – vaikka hän on jäänyt sivuun vain neljästä Panthers-pelistä.

– Tunnen oloni varmemmaksi jäällä ja olen kasvanut pelaajana paljon. Yritän edelleen tehdä kaikki mahdolliset asiat kaukalossa ja sen ulkopuolella pysyäkseni kokoonpanossa, kuulemma kehuja saanut suomalainen pähkäili.

– Itseluottamus kasvaa, kun kuulee hyviä juttuja omista otteista.

Pantteripaitainen lauma keikkui viikonloppuun lähdettäessä koko taalaliigan kärkipaikalla.